Illustrasjonsbilde: Nærbilde av guideknappen på en fjernkontroll

Hva skiller de ulike kanalpakkene?

Alle de store TV-distributørene tilbyr en rekke ulike kanalpakker. Hva er det som skiller de ulike pakkene?

Grunnpakken

De aller fleste tilbyr en grunnpakke som stort sett inneholder de «vanlige» allmennkanalene i Norge, samt de største kanalene fra de andre skandinaviske landene. Grunnpakkene inneholder med andre ord de brede kanalene som de aller fleste vil ha glede av, og er minimumet du kan ha for å få TV fra distributørene.

Tilleggspakker

Om du trenger noe mer enn de kanalene som er inkludert i grunnpakken tilbyr de fleste distributørene tilleggspakker. Det kan være tema-baserte tilleggspakker som alle skandinaviske TV-kanaler, nyhetskanaler eller lignende. Noen distributører tilbyr også tilleggspakker der man kan velge inntil et visst antall kanaler ekstra.

Sportspakker

Mange ønsker å se direktesendt sport på TV, og majoriteten av de rendyrkede sportskanalene selges i egne pakker. Dette skyldes i all hovedsak at sport ofte er dyre rettigheter for TV-selskapene, og at de dermed er nødt til å ta ekstra betalt for at det skal kunne lønne seg.

Typisk premium-sport som engelsk Premier League-fotball selges stort sett i egne pakker. Det vil si at dersom du ønsker å se fotball også fra andre europeiske ligaer, eller alle kampene fra norsk Eliteserie og Toppserie må du ha en annen pakke i tillegg.

Underholdning

De aller fleste grunnpakkene har mye underholdning inkludert i utgangspunktet, men dersom du ønsker rendyrkede film- og/eller seriekanaler må du nok se litt utenom grunnpakkene. Her har ofte TV-distributørene egne pakker med kanaler som tilbyr dette. Disse er sjelden like kostbare som sportspakkene, men du bør sjekke om du kan spare ved å for eksempel streame kanalene du ønsker deg i stedet – dersom det er mulig.

Poengsystem

Noe nytt som har kommet den siste tiden, og som for eksempel både Altibox og Get opererer med, er at grunnpakken rett og slett er et antall poeng som du kan «shoppe» kanaler og kanalpakker for. Dersom du ønsker deg mer kanaler eller pakker enn det du har poeng til fra grunnpakken kan du kjøpe X antall poeng i tillegg mot en månedlig ekstrakostnad.

TV-pakker med strømming

En annen ting som også har blitt mer og mer populært den siste tiden er at distributøren tilbyr en nettløsning i tillegg til den ordinære lineære TV-løsningen. Det gjør at du kan se på kanalene som du betaler for i TV-pakken din over nettet på nettbrett, mobiltelefon eller PC. Dette er spesielt praktisk dersom du er mye på reise og ønsker å se på TV mens du er på farten, uten å trenge et strømme-abonnement.

Noen selskaper tilbyr også mulighet for å kunne se enkeltprogrammer som ble sendt de siste syv dagene ved hjelp av strømmetjenesten.

Følg oss på Facebook

Følg oss gjerne på vår Facebookside.

Kontakt oss

Send oss en e-post

Tjenester

tvpakker.no er en gratis og uforpliktende anbudstjeneste. La selskapene konkurrere om å gi deg beste tilbud på innholdstjenester!

Tilbud på tv-pakker