Familie på tre som ser på TV og sjekker ulike kanaler

Hva skiller de ulike kanalpakkene?

Alle de store TV-distributørene tilbyr en rekke ulike kanalpakker. Hva er det som skiller de ulike pakkene?

Innhold:
  1. Grunnpakke på TV
  2. Tilleggspakke på TV
  3. Sportspakke til TV
  4. Flere underholdningskanaler på TV
  5. TV-pakke med poengsystem
  6. TV-pakke med strømming
  7. TV-pakke med internett

Det finnes mange ulike TV-pakker. Noen TV-pakker får du med strømming eller internett, mens andre består av rene TV-kanaler. Du kan også kjøpe ekstra kanalpakker enn grunnpakken som er minstekravet. Under kan du lese mer om pakkene og hva de kan inneholde.

1. Grunnpakke på TV

De aller fleste tilbyr en grunnpakke som stort sett inneholder de «vanlige» kanalene i Norge, samt de største kanalene fra de andre skandinaviske landene. Grunnpakkene inneholder med andre ord de brede kanalene som de aller fleste vil ha glede av, og er minimumet du kan ha for å få TV fra distributørene. Hvilke kanaler som utover disse tilhører grunnpakken, varierer fra leverandør til leverandør.

Les mer: Hvorfor ha lineær TV?

2. Tilleggspakke på TV

Om du trenger mer enn de kanalene som er inkludert i grunnpakken, tilbyr de fleste distributørene tilleggspakker. Det kan være temabaserte tilleggspakker, som skandinaviske TV-kanaler eller nyhetskanaler. Noen distributører tilbyr også tilleggspakker der man kan velge inntil et visst antall ekstra kanaler.

3. Sportspakke til TV

Mange ønsker å se direktesendt sport på TV, og majoriteten av de rendyrkede sportskanalene selges i egne pakker. Dette skyldes i all hovedsak at sport ofte har dyre rettigheter for TV-selskapene, slik at de dermed er nødt til å ta ekstra betalt for at det skal lønne seg.

Typisk premium-sport, som Formel 1 eller engelsk Premier League-fotball, selges stort sett i egne pakker. Med andre ord må du ha andre pakker i tillegg dersom du vil å se fotball fra Bundesligaen, andre ligaer eller annen type sport.

Les mer: Fotball på TV? Slik får du sett alt

4. Flere underholdningskanaler på TV

De aller fleste grunnpakkene har mye underholdning inkludert i utgangspunktet. Ønsker du en ren film- og/eller seriekanal, må du nok se litt utenom grunnpakkene. Her har ofte TV-distributørene egne pakker med kanaler som tilbyr dette. Disse er sjelden like kostbare som sportspakkene. Et tips er å sjekke ut kanaler og strømmetjenester du allerede har tilgang på dersom du ønsker å spare penger.

5. TV-pakke med poengsystem

Flere leverandører opererer med et poengsystem der du har et visst antall poeng du kan «shoppe» kanaler og kanalpakker for. Dette kommer i tillegg til grunnpakken som vanligvis består av de mest populære kanalene. Om du ønsker flere kanaler eller pakker enn det du har poeng til, kan du kjøpe flere poeng mot en månedlig ekstra kostnad.

Les også: Slik får du TV på hytta

6. TV-pakker med strømming

I tillegg til den originale lineære TV-løsningen, har også leverandørene åpnet for nettløsninger. Det vil si at du strømmer TV-pakken med de inkluderte kanalene over nettet, enten på nettbrett, mobiltelefon eller PC. Dersom du f.eks. bruker Chromecast eller AirPlay, kan du enkelt strømme fra enheten din til TV-en trådløst.

Denne løsningen er praktisk for deg som er mye på reise og ønsker å se på TV mens du er ute på farten. Du trenger med andre ord ikke et eget strømmeabonnement.

Noen selskaper tilbyr også mulighet for å kunne se enkeltprogrammer som ble sendt de siste sju dagene ved hjelp av strømmetjenesten.

7. TV-pakke med internett

Enkelte distributører leverer TV-pakke med internett. Dette er kjekt for deg som ønsker en samlet faktura. Ofte er prisen også billigere dersom TV-pakken og internettet er samlet.

Ser du etter en bedre TV-pakke? Fyll ut skjemaet og sammenlign flere tilbud her!