Bilde av en parabol på en rød hyttevegg

Slik får du TV på hytta

Selv om Yatzy og Monopol er gøy, er det begrenset hvor mange runder man orker før man skulle ønske at det fantes en TV på hytta. Vi viser deg hvilke muligheter som finnes. For nordmenn er det viktigere å ha TV enn vann på hytta, dersom vi skal tro en undersøkelse som Ipsos gjennomførte for RiksTV i 2017. 70 prosent av alle norske fritidsboliger har nemlig TV, mens bare 40 prosent har innlagt vann.

Med utallige muligheter for TV, både strømming og lineært, hvilken løsning bør man gå for når man skal ha TV på hytta?

Egne hyttepakker

Mulighetene er mange. Noen av aktørene på markedet selger egne hyttepakker via en antenne som kobles til dekoderen. Det vil si at du er tilkoblet bakkenettet slik som hjemme, og ikke trenger å installere parabol. Disse abonnementene har stort sett muligheter for å bli pauset i inntil seks-åtte måneder i løpet av et år. På den måten slipper du å betale for TV på hytta i periodene du ikke er der.  

Slike løsninger passer imidlertid best for hytter man kun besøker i løpet av én spesifikk sesong, for eksempel sommer eller vinter. Besøker du hytta mer jevnt fordelt gjennom året vil det å måtte pause abonnementet være unødvendig knotete.

Da kan det være aktuelt med et eget hytteabonnement. Mot et tillegg i prisen på TV-pakken  du har hjemme, kan du få dekoder og alle TV-kanalene du har i stua hjemme også på hytta.

Sjekk TV-pakken du har hjemme

Aktører som eksempelvis RiksTV har dessuten inkludert i sine abonnementer at man kan se på inntil 4 TV-er samtidig – dette gjelder naturligvis også på hytta. Dermed kan du få TV på hytta helt uten ekstra kostnader.

Derfor kan det være lurt å sjekke hva som er inkludert i TV-pakken du allerede har før du går for et ekstra hytteabonnement. Her kan det være penger å spare!

Kanskje du kan strømme?

Dersom fasilitetene for Internett er gode på hytta di, kan det også være aktuelt å strømme TV-innhold. Da kan du bruke en Chromecast eller Apple TV til å få strømmet innhold rett på TV-en din.

Alle NRKs kanaler ligger åpent ute på nettet og kan brukes fritt. Har du dessuten noen abonnementer på andre strømmetjenester som Netflix, HBO, TV2 Sumo eller Amazon Prime kan det være et alternativ.

Telia Play tilbyr for eksempel en offline funksjon slik at du kan laste ned opptak, filmer og serier og se dem uten internett. 

Trenger jeg parabolantenne?

Enkelte leverandører, slik som Viasat og Canal Digital, krever satellittsignaler fra en parabolantenne som må monteres på din fritidsbolig. Dersom du benytter deg av for eksempel RiksTV, benyttes heller signaler fra bakkenettet ved å bruke den tradisjonelle TV-antennen. Her har det mye å si hvor god dekning det er på din hytte.