Illustrasjonsbilde av fotball på tv

Slik får du sett fotball på TV i 2022

Usikker på hvem som viser fotballen du vil se? Få oversikt og velg riktig TV-pakke for dine behov.

Bilde av Gjermund Stensrud

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Sist oppdatert: 28.07.2022
Innhold:
  1. Tabelloversikt
  2. Hvilke turneringer vil du se?
  3. Engelsk fotball
  4. Norsk fotball
  5. Europacupene
  6. Landslagsfotball
  7. Kontinentale ligaer

Fotball er fortsatt en av de få tingene som får oss til å sette oss foran den lineære TV-skjermen.

Tabellen under gir deg oversikt over hvilke leverandører som eier rettighetne til å vise de største ligaene og turneringene i Norge. Under tabellen kan du lese mer om de ulike ligaene og hva du bør tenke på når du skal velge tvpakke for dine behov.

Få tilbud på TV-pakker nå!

LigaMånedsprisEier
Engelsk fotball
Premier League Fra 599 kr Viaplay
(Til 2028)
EFL Championship Fra 349 kr Viaplay
(Til 2024)
Carabao Cup Fra 349 kr Viaplay
(Til 2024)
FA Cup Fra 349 kr Viaplay
(Til 2024)
Women's Super League Fra 349 kr Viaplay
(Til 2024)
Norsk fotball
Eliteserien Fra 179 kr Discovery
(Til 2022)
Toppserien Gratis NRK/Amedia
(Til 2022)
NM Gratis NRK/Amedia (Til 2028)
OBOS ligaen Fra 179 kr Discovery
(Til 2022)
Postnord ligaen Fra 149 kr Amedia
(Til 2022)
Europacupene
Champions League (herrer) Fra 399 kr TV2
(Til 2024)
Champions League (kvinner) Gratis DAZN/Youtube
(Til 2025)
Europa League Fra 349 kr Viaplay
(Til 2024)
Conference League Fra 349 kr Viaplay
(Til 2024)
Landslagsfotball
VM (herrer) Gratis TV2/NRK
VM (kvinner) Viaplay
(2023)
EM (herrer) Gratis TV2/NRK
(2024)
Nations League Fra 399 kr TV2
(Til 2028)
Kontinentale ligaer
Bundesliga Fra 349 kr Viaplay
(Til 2029)
Frauen Bundesliga Fra 349 kr Viaplay
(Til 2024)
La Liga Fra 399 kr TV2
(Til 2026)
Liga Iberdrola Fra 349 kr Viaplay
(Til 2024)
Supercupen (Spania) Fra 179 kr Discovery
(Til 2023)
Ligue 1 Fra 149 kr Amedia/Bonnier
(Til 2024)
Serie A (kvinner) Fra 349 kr Viaplay
(Til 2024)
Coppa Italia Fra 119 kr VG
(Til 2024)
Gjensidige Kvindeliga Fra 349 kr Viaplay
(Til 2024)

Sammenlign tilbud på TV-pakker nå!

Hvilke turneringer vil du se?

Før du går i gang med å sammenligne priser bør du avklare hva dine behov er. Dette gjør det enklere når du skal sammenligne TV-pakkene du får tilbud om. Du bør i hvert fall avklare følgende:

1. Hvilke kamper ønsker du å se?

Dette er naturlig nok det viktigste spørsmålet du må stille deg selv før du bestemmer deg. Har du kun tid til å se helgekampene til favorittlaget i det hjemlige ligaspillet, eller trenger du en TV-pakke som gir deg tilgang til «alt» på tvers av flest mulig land og konkurranser?

2. Hvor og hvordan ønsker du å se fotballen?

Er du alltid hjemme i sofaen for å se kamp, eller drar du ofte på hytta på kampdager? Har du alltid en TV tilgjengelig, eller trenger du også mulighet til å se kamper på nettbrettet eller mobilen når du er på farten?

Bruk tabellen over til å se hvilke leverandører som viser kampene du vil se. Deretter kan du fylle ut skjemaet på denne siden for å få motta konkurransedyktige tilbud på TV-pakker fra flere leverandører.

Logoen til Premier League
Mange nordmenn har et tett forhold til den engelske Premier League, og hver uke følger over 100 000 nordmenn kampene fra England.

Engelsk fotball: Hvor kan man se Premier League på tv?

Nordmenn elsker engelsk fotball, og fanbasen her i Norge har dessuten høy betalingsvilje, noe de økende prisene på engelsk fotball her i landet demonstrerer.

Etter 12 år hos TV2 er det over, og fra og med 2022/2023 sesongen er det Viaplay group (tidligere Nent) som overtar rettighetene til engelsk fotball. Dermed er det Viaplay du trenger for å se premier league på tv her i Norge.

I tillegg til premier league, har de rettighetene til EFL championship og både FA-cupen og ligacupen (Carabao cupen). På toppen av dette er Viaplay leverandøren for deg som ønsker å følge kvinnenes engelske toppdivisjon, Women's Super League.

V sport premier league

I forbindelse med sine nye rettigheter har Viaplay lansert nye sportskanaler kalt V Sport Premier League, V Sport Premier League 1, V Sport Premier League 2, V Sport Premier League 3 og V Sport Premier League 4. Dette er altså kanalene du trenger i din nye TV-pakke om du ønsker å følge premier league den kommende sesongen.

Viaplay Total

Om du ønsker å strømme Premier League må du ha tilgang til Viaplays nye avtale, Viaplay Total. Denne koster 649,- i måneden, noe som er hva Viaplay har lansert som veiledende pris for sine distributører.

Merk: Om du klarer deg uten premier league, så får du tilgang til alt det andre av fotball Viaplay leverer med deres Viaplay Medium-pakke, til 349,- i måneden. Dette inkluderer de engelske cupene og Championship.

Distributører som har avtaler med Viaplay Group kan riktignok sette sammen egne pakker med egne priser for å gi tilgang, men de fleste leverandørene virker å følge den veiledende prisen satt av Viaplay. Dermed vil prisen for å se Premier League neste sesong i utgangspunktet være omtrent den samme enten du strømmer eller ser på lineær TV.

Logoen til Eliteserien
Eliteserien er populær blant norske TV-seere

Norsk fotball: Hvor kan man se Eliteserien på tv?

Den norske Eliteserien, tidligere kjent som Tippeligaen, utspiller seg fra mars til desember. Til og med sesongen 2022 er det Discovery som har rettighetene til den norske Eliteserien, i tillegg til Obos-ligaen (herrenes 1. divisjon). Toppserien og NM for både kvinner og menn fordeles mellom NRK og Direktesport.

I løpet av hver runde i Eliteserien sendes et mindre antall av kampene på «vanlige» kanaler, som TVNorge og MAX, som ofte tilhører grunnpakken på TV. Vanligvis er det kampene til de store klubbene, for eksempel Vålerenga, Brann, Rosenborg og Molde, som sendes på disse kanalene. De mindre klubbene derimot, i tillegg til alle kampene fra OBOS-ligaen, går på kanaler du må betale ekstra for, som Eurosport.

Følger du i hovedsak en klubb som tilhører den siste kategorien bør du nok gå for en pakke som inkluderer alle Eurosport sine kanaler. Denne pakken er inkludert i RiksTV sin Rikspakke, og er ellers en forholdsvis billig tilleggspakke hos de andre TV-distributørene.

Om du vil ha tilgang til alle kampene, eller bare foretrekker å ha dem tilgjengelig på flere enheter, er det å opprette et strømmeabonnement hos Discovery+ et alternativ. Dette koster 179 kroner i måneden, og du vil i tillegg få tilgang til mye annen sport Eurosport har rettighetene til.

Rettighetene flyttes neste år

Neste år samles de norske fotballrettighetene i TV2, som fra og med 2023 til 2028 vil være hovedaktør for norsk fotball.

Før årets sesong inngikk Discovery og TV2 en distribusjonsavtale, slik at man kan få tilgang til norsk fotball gjennom TV2 allerede ett år før de egentlig har rettighetene til det. Dette gjør at TV2 også kan gi deg tilgang til norsk fotball i årets sesong via deres streamingpakke Play Total for 399,- i mnd.

Les mer: Slik finner du frem i dekoder-jungelen

Logoen til Champions League
Spesielt sluttspillet om våren i Champions League samler mange fotballinteresserte nordmenn rundt skjermene.

Europacupene

De store europeiske klubbturneringene, Champions League, Europaligaen og den nye European Conference League, vises naturligvis på norsk TV. Champions League sendes på TV 2, mens Europaligaen og den europeiske Conference League sendes på V Sport-kanalene til Viaplay.

Champions League

TV 2 sender Champions League på TV 2 Sport 1, TV 2 Sport Premium og TV 2 Sport Premium 2. Disse vil være mulig å få inkludert i en TV-pakke hos de fleste distributører.

Kampene er også tilgjengelige via strømming med deres abonnement på TV 2 Play Total. Da får du tilgang til Champions League, norsk fotball, landskamper og La Liga for 399 kr i måneden.

Europaligaen og Conference League

Rettighetene til både Europaligaen og Conference League eies av Viaplay group. Kampene pleier å bli sendt på blant annet V4 og V Sport-kanalene. Om du ønsker å se alle kampene kan det gjøres på Viaplay.

Husk at med abonnementet på Viaplay kan du også få sett Bundesliga, Womens Super League i England, Liga Iberdrola i Spania, Frauen Bundesliga i Tyskland og Gjensidige Kvindeliga i Danmark.

Logoen til Nations League
Kvalifiseringene til VM og EM for menn i Europa har fått et nytt tilskudd: Nations League.

Landslagsfotball

Er du av typen som liker landslagspausene og ønsker å se mest mulig av den internasjonale fotballen? Uansett hva du vil se, så deler TV2 og NRK rettighetene for landskamper i de største arrangementene som EM og VM. Skal du følge herrenes EM-kvalifisering og Nations League så er det TV 2 som har rettighetene.

De store fotballmesterskapene er lovpålagt å sendes på åpne kanaler i Norge. Det samme gjelder det norske landslagets gjeldende kamper, som for eksempel kvalifiseringskamper til store mesterskap.

Les mer: Teknologier for TV-mottak

Kontinentale ligaer

Den tyske Bundesligaen fikk et oppsving her i Norge i forbindelse med Haalands dominans på Dortmunds spissplass, men om du fortsatt vil følge den tyske toppfotballen, trenger du sportskanalene til Viaplay. Alternativt kan du strømme ved hjelp av Viaplay Medium til 349 kr i måneden. Viaplay har dessuten rettighetene til det meste av den europeiske kvinnefotballen inkludert i denne pakken.

Fransk fotball får du per i dag ikke sett på lineær tv i Norge, men det er mulig gjennom Direktesport.no.

Høsten 2021 inngikk Amedia og Bonnier et samarbeid for å skaffe seg rettighetene til Ligue 1 fram til og med 2023/2024 sesongen. Det betyr at du automatisk får tilgang til den franske toppdivisjonen om du har et abonnement i en avis under Amedia-paraplyen.

Prisen på et abonnement hos en avis i Amedia varierer, men koster mellom 149 og 249 kr i måneden. For å begynne å se, er alt du trenger å gjøre å logge inn på portalen deres på Direktesport.no.

Hva er viktigst for deg?

Som vanlig er det ikke én enkelt leverandør som gir deg tilgang til all fotball, og du er derfor nødt til å vurdere om du vil ha tilgang til alt, eller bare noe. Basert på dette vil TV-leverandørene kunne gi deg gode tilbud på TV-pakker som passer dine behov.

For eksempel seiler Viaplay opp som det logiske valget om du skal følge engelsk fotball, og på samme måte er TV 2 det logiske valget om det er norsk fotball du skal se. Vil du ha tilgang til alt må du ha en pakke som inkluderer begge disse og mer. Tenk derfor nøye over hva som er viktigst for deg før du bestemmer deg for en avtale.

Sammenlign TV-pakker med fotball nå!