Illustrasjonsbilde av fotball på tv

Fotball på TV? Slik får du sett alt

Slik får du best pris på direktesendinger fra Eliteserien, Premier League og alle de andre populære ligaene.

TV-selskapene har for lengst innsett at det å tilby fotball på kanalene sine er god butikk. Fotball er blant de få tingene vi fremdeles benker oss foran den tradisjonelle lineære TV-skjermen for å se. Dessuten har det vist seg at vi har stor betalingsvillighet når det kommer til å få tilgang til favorittlaget sine kamper.

Først: Kartlegg behovene og ønskene dine

Når du skal finne en TV-pakke som gir mest fotball for pengene er det noen ting du er nødt til å spørre deg selv om. Først og fremst: Hvilke kamper er du mest interessert i å se? Vil du følge med det lokale laget ditt i Eliteserien eller OBOS-ligaen? Engelsk fotball? Europacupene? Eller hva med landslag? Eller er du av typen som ønsker å se absolutt alt?

Det andre spørsmålet du må stille deg henger sammen med det første spørsmålet. Når har du egentlig tid og mulighet til å se fotball? Det hjelper ikke å ville se Europacupene når du uansett er opptatt på kveldstid i ukedagene.

Det siste spørsmålet du må stille deg er hvordan du ønsker å se fotballen. Er det hjemme på flatskjermen, eller kunne du tenke deg å ha tilgang også på laptopen, nettbrettet eller mobilen? Om du ønsker deg det siste bør du nok gå for en strømmebasert løsning. Heldigvis er det mange muligheter uansett hvilke behov og ønsker du har.

Norsk fotball

Logoen til Eliteserien
Eliteserien er populær blant norske TV-seere

Den norske Eliteserien som tidligere var kjent som Tippeligaen ruller fra slutten av mars til begynnelsen av desember. Rettighetene til både Eliteserien og OBOS-ligaen (1. divisjon) er det Discovery som har, og de eier kanaler som TV Norge, Eurosport og MAX. Toppserien for kvinner og Norgesmesterskapet for både menn og kvinner sendes på NRK.

Hver runde i Eliteserien sendes et mindre antall av kampene på åpne kanaler. Som regel er det de store klubbene som Vålerenga, Brann, Rosenborg og Molde som sendes på disse kanalene, mens de mindre klubbene i tillegg til alle kampene fra OBOS-ligaen går på lukkede kanaler. Følger du i hovedsak en klubb som tilhører den siste kategorien bør du nok gå for en pakke som inkluderer alle Eurosport sine kanaler. Denne pakken er inkludert i RiksTV sin Folkepakke, og ellers en forholdsvis billig tilleggspakke hos de andre TV-distributørene.

Et alternativ om du vil ha tilgang til alle kampene, eller bare foretrekker å ha dem tilgjengelig på flere enheter, er å opprette et strømmeabonnement hos Eurosport Player. Dette koster 129 kroner i måneden, og du vil i tillegg få tilgang til mye annen sport som Eurosport har rettighetene til.

Engelsk fotball

Logoen til Premier League
Mange nordmenn har et tett forhold til den engelske Premier League, og hver uke følger over 100 000 nordmenn kampene fra England.

Nordmenn elsker engelsk fotball, og dette er nok den ligaen som følges tettest av norske TV-seere. Dette til tross for at engelsk Premier League kun sendes på lukkede kanaler.

Den billigste, men også mest begrensede, måten å se Premier League på hver uke er å abonnere på TV 2 Sport 1 og 2. Her sendes den tradisjonsrike «Tippekampen» hver lørdag klokken 1600, men dette er også den eneste kampen du vil få se i løpet av uken. Som du vil se lenger ned i guiden får du også tilgang til noe europeisk fotball i tillegg om du skaffer deg denne kanalen. TV 2 Sport 1 og 2 er en billig tilleggspakke som dessuten er inkludert i flere av grunnpakkene til de store TV-distributørene. For eksempel hos RiksTV er disse kanalene inkludert for alle. TV 2 Sport 1 og 2 koster vanligvis rett i underkant av hundre kroner

Ønsker du imidlertid å se så mye som mulig av engelsk fotball på TV må du skaffe deg TV 2 Sport Premium. Dette er en tilleggspakke som normalt koster mellom 349 og 399 kroner i måneden, litt avhengig av hvilken distributør du er kunde av.

Merk: TV 2 har kun rettighetene til å sende én av kampene fra hovedrunden som normalt går lørdag ettermiddag. Følger du ett av de mindre engelske lagene i Premier League, er med andre ord sjansen liten for at du får sett så veldig mange flere enn kampene laget ditt har mot de store topp 6-lagene. I forbindelse med hovedrunden har imidlertid TV 2 Sport Premium en egen målshow-sending der du får sett alle målene fra kampene som ikke sendes direkte fortløpende.

Et siste alternativ er å streame fotballen gjennom TV 2 Sumo. De samme begrensningene med antall kamper gjelder også her, men du har større frihet til å se kampene på flere enheter. Å strømme har ikke noen særlige økonomiske fordeler: Fullt abonnement som gir tilgang til all sport koster 399 kroner i måneden, omtrent det samme som du må ut med dersom du får kanalene levert i en TV-pakke.

Landslag

Logoen til Nations League
Kvalifiseringene til VM og EM for menn i Europa har fått et nytt tilskudd: Nations League.

De store fotballmesterskapene er lovpålagt å sendes på åpne kanaler i Norge. Det samme gjelder det norske landslaget sine gjeldende kamper, som for eksempel kvalifiseringskamper til store mesterskap.

Dersom du vil se andre landslag sine kamper avhenger mye av tilfeldigheter og hvilket kontinent landslaget du vil følge er fra. For eksempel er den europeiske kvalifiseringen til både EM og VM, samt Nations League, kjøpt opp av TV 2 de kommende årene. Det betyr at dersom du allerede har TV 2 Sport 1 og 2 som tilleggspakke, vil du få med deg det aller meste av europeisk landslagsfotball gjennom denne pakken.

Når det gjelder landslag fra de øvrige kontinentene er det noe mer tilfeldig hva som blir sendt på kanaler som sendes i Norge. Typisk vil oppgjør mellom store nasjoner ofte bli sendt på enten Viasat eller Eurosport sine kanaler, men det er lite systematikk i dette.

Europacupene

Logoen til Champions League
Spesielt sluttspillet om våren i Champions League samler mange fotballinteresserte nordmenn rundt skjermene.

De to store klubbturneringene i Europa, Champions League og Europaligaen, vises naturligvis på norsk TV. Champions League deles mellom TV 2 og Viasat, mens Europaligaen sendes på TV 2.

For å se alt av Champions League trenger du et abonnement på Viasport. Dette koster vanligvis mellom 249 og 299 kroner i måneden, og gir deg tilgang til alle kampene i Champions League, samt tilgang til tysk Bundesliga og fransk Ligue 1. TV 2 Sport 1 og 2 viser to kamper i uken fra Champions League, og er et greit alternativ dersom det ikke er så viktig for deg hvilket lag som vises.

Hele Europaligaen er samlet på TV 2 sine kanaler. I all hovedsak vises kampene fra Europaligaen på TV 2 Sport 1 og 2, i tillegg til at du kan få tilgang til alle kampene som sendes hver runde dersom du abonnerer på TV 2 Sumo, dog stort sett med engelskspråklige kommentatorer. Her trenger du imidlertid ikke å punge ut inntil 399 kroner som du må dersom du også vil se Premier League, men kan komme unna med 149 kroner i måneden for å få tilgang til all sport unntatt Premier League. Slenger du på 30 kroner ekstra får du også tilgang til all underholdningen på TV 2 Sumo.

Øvrig europeisk fotball

Som nevnt over er tysk Bundesliga og fransk Ligue 1 inkludert i Viasport sin pakke. Denne pakken er tilgjengelig gjennom de fleste distributørene, og fås også som et strømmealternativ gjennom Viaplay dersom du heller ønsker det for 299 kroner i måneden.

Spansk Primera Division og italiensk Serie A er ikke mulig å se på norsk lineær TV. Dog er dette likevel det desidert billigste alternativet for å få sett europeisk fotball direkte. Strømmetjenesten Strive tilbyr nemlig disse to ligaene for 79 kroner i måneden. Strive sender et lite antall kamper hver uke med norske kommentatorer, i tillegg til at resten av kampene sendes med engelskspråklige kommentatorer.

Følg oss på Facebook

Følg oss gjerne på vår Facebookside.

Kontakt oss

Send oss en e-post

Tjenester

tvpakker.no er en gratis og uforpliktende anbudstjeneste. La selskapene konkurrere om å gi deg beste tilbud på innholdstjenester!

Tilbud på tv-pakker